Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

:: Jom Share Link Kat Sini ::

AmaCam Suka x BloG ni? KaLau LiKe..KliK la ButTon LiKe Tu?

Monday, October 31, 2011

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"

Assalamualaikum & selamat petang semua ^_^

Join Give Away lagi
Hanya untuk suka2 ^_^


So, meh same2 kita join give away ni..
Pada yang nak join, meh klik 

Tarikh tutup esok, 31 Oktober 2011..
Ape tunggu lagi..
Jom!!
^_^v

Sekian , wassalam..

Saturday, October 29, 2011

Johan Kantoi Dengan Dr Fadzilah Kamsah ~


Assalamualaikum & selamat semua :)

errkk!! cube tengok balik semula tajuk entry 
"Johan Kantoi Dengan Dr Fadzilah Kamsah "..
Nah! kena sebijik.. kan dah xtau nak letak muka kat mana..
8 kali replay kau!..(x boleh bla~) =P
Confirm!..Xtahan..Gelak guling2 jap.. 
Adoi! terbang ilmu yang study pagi ni..hehe~
Xmo cite lebih..
Meh tengok video kat bawah ni..


Sekian..Wassalam~

Friday, October 28, 2011

CrEdiT To My FrieNd :)


Assalamualaikum w.b.t dan selamat semua :)

Mood cuti memang dah lama wujud.. Tapi diri ni je yang x balik Johor.. Bukan tak rindu tapi assignment melambak mengalahkan gunung lambak. Tambah lagi, semua subject pakat nak ada mid term test lepas cuti Deepavali ni.. So, makin banyak alasan la untuk tidak balik.. Takpe! Cuti raya haji t balik puas2.. (sedapkan hati je =P )..

Okey, nak jadikan story yang tersangat sadis.. Petang aritu tengah excited nak sambung siapkan assignment yang melambak tu..Tetibe..


Aww~ Terkejut BERUK kau! Semua folder kat dalam pendrive jadi short cut..Adoyai..ape sudah jadi.. Mana nak kaut.. dah la lupa nak buat copy.. Ish! selama ni tak lupa asal time x buat copy la jadi macam2.. Menitis air mata terharu beb melihat semua folder x boleh bukak.. Mati kutu seketika ~ Try cabut pendrive, then pasang balik..masih sama..ape kes ni..wawawawa~~

Memandangkan time tu FB on, YM on, Skype on..So minta tolong pada insan2 yang ada kat situ..Alhamdulillah..Kebetulan salah sorg member kat matrik yang pakar tentang hal2 camni appear on9.. Memandangkan yang lain xde respon time tu.. So,chot chet bercerita ape masalah problemnye..dan dy pun cuba,try dan test (ayat HEP =P).. Ntah hape dy buat..Amazingnye..Dy boleh solve dari jauh..Wow~ kagum jaP! Tup2~ Sedar.. dah wujud semula semua folder2 yang penting ngalahkan menteri tu.. Cayalah! Last2 dy format terus pendrive kasi clean & clear tanpa setitik noda~ pewit =P

Mesti fikir benda senang pun x tau buat kan.. Memang xtau pun~ So, kalau xtau xpayah buat2 tau kan..*jujurnya! huk3..Ish..dah2 nak stop..Karang merepek ntah ape2..Ape2 pun thanks bebanyak to Shazmil Zahri ==> my friend merangkap ex-praktikum kat KMJ dulu.. Alhamdulillah.. Dah jumpakan semula folder penting2 tu semua.. Kalau tak mau pengsan nak memerah idea semula nak siapkan assignment tu.. Last but not least, tak terlambat lagi kan nak wish Happy Deepavali pada mereka yang menyambutnya.. Peace ^_^v..


Sekian...Wassalam ~

Tuesday, October 11, 2011

SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

Alamak..dah pukul 9:46 pm..baru terperasan segmen ni ~
Cepat-cepat pecut menaip sebelum angka 10:00 pm menjelmakan diri!! huhu
kenapa kena rushing? sebab tarikh tutup sampai pukul 10:00 pm malam ni sahaja..
jadi..apa tunggu lagi..jom join sesame kawan-kawan..
pada sesape yang nak join..meh klik gambar kat bawah ni ye :)


1.Buat entri dan letakkan header SKYTECH BELOG dan linkkan ke entri ni...
2.Buat satu entri yang bertajuk "SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER"
3.Tu je...mudah kan..? Entri siap..? Tinggalkan URL entri korang kat ruangan komen ni...
4.Follow blog ni kalau suka...nak LIKE fanpage pun boleh...hee...
5.Bila segmen ni tutup...? Pukul 10 malam ni 10 Oktober 2011...

Sekian :)


Saturday, October 8, 2011

Selamat Pengantin Baru Abangku ~

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

Sekadar sebuah coretan ~

Arghh..Xleh tahan..Sob2x!

Rasa nak terbangkan diri ke kota tinggi terus..

Intai2 keadaan rumah dari jauh~ Tengok dari google map pun jadilah..

Nampak bumbung rumah je...Hurmm~...Siap nampak kanopi dah terpasang kat depan rumah..mesti meriah kat sana.. Hurm :(

Sedihnya..Masih disini keseorangan..Adik beradik yang lain dah pakat kumpul..

Baru lepas kuiz Multivariable Calculus..Ntah ditenyeh ape je kat paper tu tadi..pasrah la..Hurmm..

Tadi,tengah menjawab,x sedar air mata meleleh..Haish! Main emosi betul lah..Awatnya x nak berenti air mata ni...Bukan nak membantu..Makin mengembangkan paper quiz tu adalah..

Habis kelas..Xde feeling nak tegur orang lain dah..Layan perasaan~Phone sentiasa genggam~

Call abang,adik,kakak,semua call..

Dengar suara abang angkat call,lidah jadi kelu..Tetibe melalak kat depan bas~ Aish! Buat malu je!

Mandilah handset dengan air mata ~ Buruk bebenor~ Last2 sampai abang tenangkan..Hurm..

Dah sampai rumah.. Bedal bakso semangkuk + 2 blueberry tart + sebungkus kerepek pisang <== Beli kat KHAR town.. Lepas tu.. Baring seperti diatas..

Sedap2 melanding tanpa gangguan..Tup2 ada semangat datang dengan TETIBE..Alahai..Esok balik! Ape nak sedih.. :)..

Ape tunggu lagi..berkemas untuk balik~~ Lalalala~ Ntah yang nak dikemas pun xtau hape benda..

So,buat abang saya, Mohd Sukri dan kakak ipar baru, Nor Suhanah..
"SELAMAT PENGANTIN BARU"
Semoga masjid yang dibina berkekalan hingga ke akhirnya..~

Aishman~ Lupe! Hadiah xbeli lagi..Xde idea nak kasi ape..Any idea?Meh share..

Ahakz!..Dah habis dah pun..Hanya secebis entry ringkas..Okay..Mau out..ada group discussion jap lagi..

p/s : Esok balik kota tinggi..doakan saya selamat sepanjang perjalanan & sampai ke destinasi yang dituju :)

Saturday, October 1, 2011

Bila Bab"Y" PinK TerGolek Kat Lebuhraya~

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

Class pagi td cancel! Luangkan masa jap updated blog ni.. Bosan mengadap assignment yang ntah bila nak susut..Cuci-cuci mata seketika~Tup-tup jumpa gambar ni..

Bab"y" Pink TerGolek kat Lebuhraya
V
V

V
Mungil-mungillah bab"y" pink ni..ahakz.. Tak sampai hati pulak nak tengok lelama.. Kembang tekak ni chik oi !!..huhu..Pasni kalau tak lalu nak ngadap makanan, jangan salahkan saya..hehe :P..

p/s : baru lepas makan nasi+telur+megi+ikan bilis+roti sarapan pagi tadi..so,kenyang..xde istilah x lalu makan dah..hehe

okey la..nak samak blog ni jap..maklumlah..Bab"y" pink dah tergolek kat sini juga..hehe :D


~sekian~