Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

:: Jom Share Link Kat Sini ::

AmaCam Suka x BloG ni? KaLau LiKe..KliK la ButTon LiKe Tu?

Sunday, October 31, 2010

mY dReaM wiLL bEcOmE tRuE iF I...

My dReaM cAr [tOyoTa AlpHaRd]

smart + elegant


part paling suka dalam kereta ni
nyaman

romantik je

ruang membaca

cool

dilengkapi teknologi

sangat2 luas


nice =)

Hansome x ALPHARD  kat atas ni..huhu..suatu hari nanti aq akan pastikan ianya jadi milik aq yang hakiki..pikir2 pasal ALPHARD ni je dah boleh buat diri ni senyum sorg2..cam giler pun ada..tp xde r..terkenang je..coz..agak2 diri ni cakap "malas r nak study"..confirm t ada yang menyambung.."kata nak pakai ALPHARD"..suara sapa lagi..suara sumbang abang2 & kakak2 tersayangan r..x cukup tu..ada lagi scene..kat tengah2 jalan yang jem pun jadi..tengah2 semua yang lain masyuk layan perasaan..menikmati keindahan alam..tetibe dengar suara kat sebelah berkata dengan suara mengejutkan "dik!!!!!!!!!!...ALPHARD ko sape yang pakai tu".."dik!!!nape ALPHARD..."..."dik!!!..." adoyai..saje r tu buat hati ni x sabar2 nk pegang stereng ALPHARD tu..huh..jangankan stereng..nk jenguk kat cermin tinted dy pun susah..agak2 pe dalam tu ek..tambah lg scene..hobby tambahan kat jalan raya..kira kereta ALPHARD sepanjang jalan..++ mulut xreti diam..hehe..*hati abg aq mesti panas je time ni,confirm dy rasa nk zip je mulut aq ni..agaknye r..hehe..xpe..relex sudah..cerita kat U ni lain pulak..fight dengan intan & shamiera pasal kereta..lagi giler kalau layankan dyorg 2 ni..haha..intan kereta idaman [kereta api]..shamiera pulak..[estima mata garang dy je]..hai..sweet betul..tambah2 ada cite disebalik tabir pulak..hai..lg r buat aq makin gelak..cite apa??biarlah hanya kami bertiga yang tahu..huhu..apa2pun..semua ni akan datang la..tiap kali diri ni malas nk study..mmg confirm suara berhikmah abangku akan muncul dan menghantui..so,moral of the story..my dream will become true if i really committed with what I have do now..ape lg..focus on STUDY la..

Saturday, October 30, 2010

KeNapA aKu TidAk dApaT aPa yaNg aKu iDam-IdaMkAn?


Firman Allah, maksudnya : " Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, sesungguhnya Allah amat mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."

JAPANESE CORAL SPEAKING TEXT

shamiera , me , nurul sensei , intan
Mukashi,mukashi aru tokoro ni ojiisan to obaasan ga sunde ita.

Futari wa, itazura tanuki ni itsumo namasarete imashita.
Ojiisan wa gaman de inakunari tsukamaeru koto ni shimashita.
Ojiisan wa migoto tanuki wo tsukamae shita ga, zurugashikoi tanuki wa obaasan wo damashite nawa wo hodoka semashita.

[ Obaasan, mou itazura wa nidou to shimasen kara, nawa wo hodoite kudasai.]
Shikashi, nawa wo hodoite morau to, tanuki wa obaasan ni tobikakatte ikimashita.
[bakame!] tou tou obaasan wa shinde shimai mashita.

Kore wo kiita maeyama no usagi wa, shinsetsu na obaasan no ada wo utsu koto ni shimashita.
[tanuki san, watashi, maeyama ni sunde iru usagi yo. Tanuki san daisuki. Ie made takigi wo hakobu no wo tetsudatte kudasai.]

Usagi wa, kossori senaka no takigi ni hi wo tsukemashita.
[kachi,kachi] tanuki wan senaka ni ooyakedo wo shimashita.

Tsugi no hi, usagi wa tanuki wo damashite, kusuri no kawari ni karasi wo nurimashita.
[tanuki san, watashi, nakayama ni sunde iru usagi yo. Tanuki san daisuki. Yakedo wo naoshite ageru wa.]
[Itai!!!]
Tsugi no hi, usagi wa tanuki wo damashite, sakana tsuri ni sasotte,doro no fune wo tsukurasemashita.
[tanuki san, watashi, atoyama ni sunde iru usagi yo. Tanuki san daisuki. Sakana wo tabetakunai. Watashi wa ki no fune wo tsukuru kara, tanuki san wa doro no fune wo tsukutte. Karada ga ookii kara doro no fune no houga ii wa.]
Tanuki ga notta doro no fune wa kawa no naka ni shisunde ikimashita.
[Tasuketekure……]
Tanuki wa obare shinde shimai mashita.

*ni la text coral speaking yang kitaorg kena hafal..hampir 2 minggu,malam2 kitaorg bz dengan latihan coral speaking ni..mlm2 tu jg la kitaorg dapat makan free je r..syok..huhu.. tp sekarang alhamdulillah..21 oktober 2010 bertempat di Auditorium Utama,UPSI di hadapan tetamu kehormat segalanya settle..kalau nk cite sebiji2 mmg confirm jadi bahan ilmiah t blog ni..so,juz conclude je r..best..banyak pengalaman..senyum xterkata..bangga..haha..sebab apa..ntah r..huhu..thanks buat nurul sensei,hana sensei,n geng2 coral speaking..x jemu kita buat latihan sesama..=) sweet memory 4 me..

FiNaL eXaM sCheDule...

 BANCHELOR OF SCIENCE (MATHEMATICS) WITH EDUCATION
NO
CODE
COURSE
DATE
TIME
VENUE
1
SMS 3013
INTRODUCTORY STATISTICS
23/11/2010
09:00 AM
PC 9
2
SMN 3013
BEGINNING CALCULUS
23/11/2010
02:30 PM
PC 11
3
SMA 3013
LINEAR ALGEBRA
24/11/2010
02:30 PM
SITC
4
HNS 2013
NATIONHOOD
02/12/2010
02:30 PM
PC 20
5
FIU 3013
GENERAL ENGLISH
03/12/2010
03:00 PM
PC 16
6
FMW 3032
MALAY ACADEMIC DISCOURSE
04/12/2010
02:30 PM
DRT

Wednesday, October 27, 2010

sMiLe aGaiN..=)


alhamdulillah..sempat juga diri ini nak meng"create" blog ni jd lebih menarik..even banyak assignment yang perlu disettlekan..tp..xsangka pulak layan blog ni best jugak..dapat releasekan tension sikit kat kepala ni..cam jiwang..tp terpulang r pada sesiapa yg membaca & mentafsirkannya..pilihan ditangan anda..agak2 nk baca,silakan..agak2 malas,juz ignore..huhu..yang penting hati happy dan mampu wat diri ini tersenyum..=)

APa YaNg KaU PaNgGiL CiNtA


Apa yang kau panggil cinta
Bukanlah seindah mimpi yang indah
Kerana ia cumalah bayangan ilusi
Cumalah mainan tidur yang berpanjangan
Apa yang kau panggil cinta
Bukanlah satu kebahagiaan yang kau harapkan
Kerana ia cumalah patung permainan
Yang berselerakan di hati dia
Apa yang kau panggil cinta
Bukanlah permata yang seutuh berlian
Ia cumalah kaca nan terang
Cuba menyilaukan pandangan mu di tengah sahara
Apa yang kau panggil cinta
Barangkali cuma bunga di mata
Dihati seperti duri yang bisa
Apa yang kau panggil cinta
Cuma logamaya di tengah gurun
Nampaknya indah umpama penyelamat
Sedang ia cuma di kejauhan pandangan
Apa yang kau panggil cinta
Adalah keindahan yang berseni
Namun lekok-lekok garisannya
Membuatkan ia menjadi jalan panjang yang menakutkan
Apa yang kau panggil cinta
Cuma indah apabila kau membawa Tuhanmu menyertainya!



UNtUk kAuM HaWa





aPaBiLa KaMu BeRkAwAn DeNgAn LeLaKi,
InGaTlAh AdA dUa PiLiHaN tErBeNtAnG

pErTaMa...

KaMu JaDi SePeRtI kElApA..
mUdAh DiPeRoLeH..
DiPaRuT...dIpErAh..
dAn DiAmBiL sAnTaNnYa..
LePaS iTu HaMpAsNyA dibuang...
kEdUa..
KaMu MeNjAdI sEbUtIr MuTiArA..
bErAdA dI DaSaR lAuTaN..
TeRsImPaN rApI..
DiLiNdUnGi KuLiT..
bUkAn SeNaNg NaK LiHaT..
ApA LaGi MeNdApAtKaNnYa..
hAnYa OrAnG yAnG bErTuAh ..
BeRuSaHa MeNyElAmI dAsAr LaUtAn...
dApAt MeMpErOlEhNyA..
HaRgAnYa MaHaL sEkAlI..
dAn Ia AkAn TeRsImPaN sElAmAnYa..
JaDi....
kAmU piLiHlAh sama ada HeNdAk MeNjAdI
kElApA aTaUpUn MuTiArA..
Di SeBaLiK sAnTaN...
mEnJaDi PeNyEdAp MaKaNan..
DiPeRaH sEgAlA kEnIkMaTaN..
dEnGaN mUdAh JaTuH mEnJaDi TiTiSaN..
AkHiRnYa HaBiS kArI dImAkAn..
pUlUt PaNgGaNg SiSa HaBiS dItElAn..
DaN sAnTaN hIlAnG tAk JaDi InGaTaN..
yAnG tErAsA lAzAt HaNyA kArI dAn PuLuT pAnGgAnG..
OrAnG tIdAk KeNaNg JaSa SaNtAn..
mUtIaRa..
TeRtAnAm Di DaSaR pAlInG dAlAm..
sUkAr AnDaI mEnGhArAp JaDi
PeRhAtIaN...
KeRaNa MuTiArA dIlInDuNgI oLeH
cEnGkErAnG yAnG mEnGhAdAnGnYa dArI
aNcAmAn MuSuH...
nAmUn KiRaNyA dItEmUi InSaN...
AkAn MeNjAdI pErMaTa HiAsAn..
tErLeTaK tInGgI dI cInCiN iDaMaN..
AtAu Di LeHeR nAn JiNjAnG..
aTaU dI lEnGaN mEnAwAn..
MaKiN lAmA mUtIaRa TeRtAnAm...
mAkIn TiNgGi NiLaIaN...
OLEh ItU…PiLihLAh SeNDiRi…
mEnJaDi SaNtAn.. MuDaH jAdI
pErHaTiAn.. TaPi HaNyA sEbEnTaR jAdI
sAnTaPaN... kEmUdIaN hIlAnG sEgAlA
nIkMaT dAn PuJiAn.. MeNjAdI mUtIaRa..
SuKaR dItEmUkAn.. NaMuN bIlA dIhIaS
iNdAh GaDiS rUpAwAn.. HiLaNg
Ia..TaNgIsAn MeNgIrInGi BeRzAmAn..

SeAdaNya Aku..




Tak dapat ku kotakan

Seperti yang sudah-sudah
Bagai memetik butir bintang
Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang

Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu


Thursday, October 14, 2010

BeGinNing oF My IlluSion LiFe..

Syukur ke hadrat ilahi, akhirnya dapat juga luang2kan masa untuk buat blog ni..ikutkan kebuzyian memang x sempat la jawabnye..tapi..kerana rasa cam banyak je cite yg nk di create kn..so apa salahnya kn..huhu..sesekali org cakap..hope lepas ni ada kesempatan lagi untuk memenuhkan lagi ruang blog ni..=)..