Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

:: Jom Share Link Kat Sini ::

AmaCam Suka x BloG ni? KaLau LiKe..KliK la ButTon LiKe Tu?

Thursday, March 31, 2011

SeKaDaR LuaHaN RaSa~



Adakala bibir tidak perlu berbicara tetapi cukup dengan gerak badan Kerana bahasa badan lebih ikhlas menceritakannya..

Sunday, March 27, 2011

If I LeT YoU Go~~


Day after day
Time pass away
N' I just can't get you off my mind
No body knows,
I hide inside
I keep on searching
But I can't find
The courage to show
To letting you know
I’ve never felt so much love before ~
And once again
I’m thinking about
Taking the easy way out ~
But if I let you go
I will never know
What my life would be
Holding you close to me
Will I ever see
You smiling back at me
Oh ~ Yeah ~
How will I know
If I let you go ~

Night after night
I hear myself say
Why can’t this feeling
Just fade away
There’s no one like you
(no one like you)
You speak to my heart
(speak to my heart)
It’s such a shame
We’re worlds apart
I’m too shy to ask
I’m too proud to lose
But sooner or later
I gotta choose ~
And once again
I’m thinking about
Taking the easy way out ~

But if I let you go
I will never know
What my life would be
Holding you close to me
Will I ever see
You smiling back at me
Oh ~ Yeah ~
How will I know
If I let you go ~
………………………………………..
If I let you go ~
Oh ~ Baby ~
……………………………………..
Ooh ~ Ooh ~
Once again
I’m thinking about
Taking the easy way out ~
But if I let you go
I will never know
What my life would be
Holding you close to me
Will I ever see
You smiling back at me
Oh ~ Yeah ~
How will I know
If I let you go ~

If I let you go ~
(but If I let you go)
I will never know
……………………
Will I ever see
You smiling back at me
Ooh yeah
How will I know…
If I let you go

Wednesday, March 9, 2011

MaaFkan DaKu WaHai SahaBaT~~


Kadangkala kita perlu sedar bahawa teman adalah seseorang yang melihat luka di mata kita ketika orang lain sedang tertipu oleh senyuman yang kita hulurkan ..

Kadangkala kita perlu sedar bahawa teman adalah seseorang yang paling kita percayai dan mampu untuk kita meluahkan segalanya tanpa rasa kesangsian dalam diri..

Kadangkala kita perlu sedar bahawa teman adalah seseorang yang sanggup melayan gelak tawa, melayan tatkala kegilaan diri melanda, bersama-sama mengejar kejayaan..bersama-sama melakar impian yang tak sudah-sudah diangankan..

Kadangkala kita perlu sedar bahawa teman adalah seseorang yang mampu untuk membuatkan diri tersenyum tatkala merasakan diri tak mampu lagi untuk tersenyum..

dan

Kita juga perlu sedar..
dalam persahabatan kadangkala tak terlepas dari terasa hati..
dalam persahabatan jua kadangkala tak terlepas dari kedinginan keadaan..
semua yang dirasakan buat diri rasa serba salah..
mencari-cari akan kesalahan sendiri..

sahabat..
maafkan aku..andai tingkahku melukakanmu..

Sahabat..
maafkan aku..andai tutur kataku menyakiti hatimu..
kadang kala aku tak sedar akan keterlanjuran tingkah serta tuturku itu..

benarlah,

“perkataan itu seperti ubat, jika sedikit berkata-kata memberi manfaat, jika terlalu banyak berkata-kata, nescaya membunuh”
~amru~

Oleh itu sahabat..
ingatkan aku untuk menjadi seorang sahabat yang baik..
usah diharapkan kesempurnaan dari diriku..
kerana..
aku tak sesempurna yang kamu harapkan..
terimalah seadanya aku..


seorang sahabatmu  yang hanya manusia biasa..

sahabat..
perlu kau tahu..
aku berbangga akan adanya kamu disampingku..
adanya kamu yang akan mengingatiku..
adanya kamu yang sentiasa menasihatiku..


"sesungguhnya sahabat itu wujud dari satu pertemuan, 10 pertanyaan, 100 keyakinan dan 1000 pengorbanan, serta berjuta-juta perjuangan atas satu keikhlasan kerana ALLAH..
andai seorang sahabat membuat kebaikan, ukirlah ia di atas batu, agar ia tersemat di hati dan kekal sebagai memori terindah..
dan andai seorang sahabat membuat kesalahan, tulislah ia diatas pasir, agar ia hilang ditiup angin kemaafan..

sahabat..

still remember this?

"Friendship is like peeing your pants, everyone can see it, but you can feel it.."


Emm..
Would you like to be the pee in my pants?
If  “YES”..thanks for being the pee in my pants..

p/s : don't make my life silence without the sound effect from ESTIMA,KERETA API and also ALPHARD ok..

Saturday, March 5, 2011

DaH StaRt DaH~

Keasyikan yang melampau melanda diri..akhirnya, pencarian selama ni berhasil..tak sia-sia je usaha mencari..usaha?of coz la..jelajah mana tempat yang jual buku even kat sekitar UPSI ni je..tapi puas hati tetap dirasai..huhu

yeye!!yeye!!dah dapat!!dah dapat!!


hehe...akhirnya novel ni jadi hak milik hakiki diri ini..
"CINTA DARI ISTANA"

bukan tu je..


ni juga jadi milik diri ni yang sah..haha..
opss!!..mak..anak mak x bazir duit k..:)

ada lagi yang berkenan kat hati..baru baca sikit kat "PENULISAN 2 U"...masih usyar2..tapi harga dy boleh buat diri ni x makan seminggu pulak kang..^_^


tengok respons dyorang2  kat "KELAB PEMINAT NOVEL"..jadikan diri ni x sabar nak memiliki..tapi..masih bersabar..

ada lagi satu..minat hasil karya dia ni..
karya
"SITI ROSMIZAH" 

kalau dulu novel "ANDAI ITU TAKDIRNYA" dah buat diri ni meleleh je air mata..
yang ni maybe..


so, novel ni x usaha lagi nak dapatkan..tunggu kewangan stabil sikit..huhu..
kalkulator baru lagi penting lina!..
opss..ada kena mengena ke?
ada..duit terbang beli kalkulator xpe..hehe

juz excited dah dapat novel pilihan hati..baru je bukak sampul dy tengah hari tadi..
even dah 3 hari beli..
then, balut elok2..dah balut..nak baca..
tapi..
xmo..xmo..assignment statistics x settle..
terbantut hajat nak sambung baca..
tutup balik..tenung jap..
then,terus simpan kat rak buku..
masa x mengizinkan..
huhu..rasa sadisnye..

ish2..ape merepek petang2 ni..
dah r..xmo cite panjang..t ada yang jeles..

p/s : kak ana..xmo jeles k..nak baca CINTA DARI ISTANA ni, tunggulah kepulangan adikmu ni ye..kui3

Tuesday, March 1, 2011

GeNg BeDaK SeJuK (GBS) ~~


salam satu malaysia..:)..dah lama x tulis entry dalam blog..so, nak mula cam beku pulak otak..lagi2..assignment masih lagi membelenggu diri..especially PBL 3..pening kepala den..@_@..haha..ok..masuk tajuk..geng bedak sejuk..tau bedak sejuk tu ape?

Kalau x tau..ni la bedak sejuk..

nak pakai macam mana?pun xtau juga ke?

Pakai camni boleh..

Macam gini pun lagi boleh..
comel kan??..suka hati nak tepek kat muka ke..nak tepek kat seluruh badan pun xde orang nak marah..kan3..tengok budak kecik kat atas..relex je..pic anak sape aq curik ni..pinjam jap eh..^_^..haha..

eh, tengok~ dah start merepek xde faedah..saje je..kan dah kata..otak beku..tengah nak cairkan la ni..


yeye!!let start our story..


sedang sedap2 menikmati ice blog kat KAB..
dapat mesej best..
"geng bedak sejuk.....bla3"
aik..salah send ke pe?

geng bedak sejuk?
siapakah?..aq ke?musykil ni..
ira dah gelak..
walawey..
team futsal la lina..
yeke?..asal aq baru tau..lambat betul la..
aq rasa, aq kot orang last yang tau nama team sendiri ni..
dah tau,mau tercekik aq dengan bubble tu..rasa cam tertelan katak hidup pun ada..krok!!..krok!!..krokkk!!..
xhabis gelak lagi even dah kat dalam bus nak balik KHAR..masih teringat2 lagi..geli hati dengan nama tu..

"GENG BEDAK SEJUK"
singkatan "GBS"
perghh..feminin giler..
walawey..meletop jap rasa..haha..

dah tau nak ada perlawanan..kitaorang ni yang dah terang lagi bersuluh seseorang yang kaki bangku..
makanya..kami perlu practise la..belajar sepak bola..
pagi2 ahad..x pernah2nya nak turun exercise..keajaiban berlaku..kitaorang turun..
terbaik la beb..
nangis syahdu lemak2 aq yang selama ni dah diternak dengan jayanya..
erkk~~ada lemak ke?haha


see..kitaorang belajar tendang2..
coach yang tegas tengah perhatikan kitaorang..
garang tau!!

bersemangat aishah..

ayyyyah!! belajar tahan bola..
al maklumlah kami kan GBS ..
"Geng Baru Study"
aik..suka hati aq bagi nama baru..huhu

Negaraku~

tengah syok2 main tendang2 bola..tetibe je lagu Negaraku berkumandang..
aik..pepagi lagi dah pasang..automatik kitaorang berdiri tegak cam tiang..hormat!!
Geng Budak Smart..suka hati aq lagi..
apapun negara didahulukan..huhu..


pepetang jumaat & sabtu latihan lagi..
seronok pulak rasa..
ahad..masanya telah tiba..
meh berkenalan dengan ahli GENG BEDAK SEJUK dulu..

ni la Aishah..tengok action pun dah tau pe keje dy..
jadi goal keeper..tangkas giler dy capai bola..kawal bola xmo bagi pihak lawan bolos..

ni Adah..penjaring bola pertama untuk team ni untuk game yang ke-3..

ni pulak Zu..penjaring bola game ke-3..pengepit bola terbaik..

ni Lin..ternganga sikit mulut tengok dy sepak bola..dy sepak best..teruja tengok!

next ni..Ira..bab tendang bola jauh..pas kat dy..hehe

next lagi..ni Aslah..kaki cam ada gam!..pandai je lekat bola kat kaki..x kasi pihak lawan curik..haha

okey..yang ni Nabilah..suka sepak bola kaki capai tahap 90 degree..huhu

last sekali..ntah sape..x pasti la..yang dy tau nak tahan bola,tapi asyik boloskan bola tu je..terlebih action sudah..hehe..

okey..dah cukup dah introduce..
mirmo..mirmo..mirmo zibang!!
chinnngggg...

kami bergabung!!
"GENG BEDAK SEJUK"

meh tengok aksi-aksi pada hari kejadian okey!

Aksi merebut bola..

teringat aksi tengah-tengah main..memandangkan semangat tengah berkobar-kobar..x perasankan goal keeper..konon nak defend bola pihak lawan la dari  masuk goal..tapi terlebih action suda..pegi kepit kepala aishah yang excited nak rampas bola dengan kaki aq ni..sorry sya..x sengaja k..terganas pulak..huhu

KEjar!!

excited dyorang kejar mengejar..sebijik bola kena perut..aduss!!..senak terasa..dari lapo terus kenyang..power giler penangan bola tu rupanya..

Practise bola tonjol nampak..

satu lagi kes..aksi goal keeper baling bola dengan berapinya..tanpa sedar..terkena kepala zu..cenoneng dah zu @_@ macam ni..hehe..dah main tonjol2 bola pulak jadinya..huhu..

nabila : ishh...berdebar je rasa ni..cam nak gugur jantung  [sambil pegang jantung dy]
ira : cool la..buat2 tau je..

Go GBS!!
bersemangat!


okey..dah penat main..pancit rasa..kurang stamina..hehe
lepas dah 3 games..
1st game...kalah 0-3..almaklumlah..masih belajar..xpe..xputus asa..
2nd game..seri sudah..so cam puas hati r..x de r bola pihak lawan bolos  goal..
3rd game..last..enjoy2 sudah..dah tau x pegi final..heppy je muka..dengan ketidakpercayaan itu..kami bolos 3 bola di gawang pihak lawan..wakaka..suka2..

Cheese!!

ok..games kitaorang dah habis..menang kalah kitaorang x kisah dah..yang pasti enjoy!!
bak kata dyorang..kalau kalah-kalah pun..jangan kalah teruk..
so, kitorang dah buktikan..x teruk la..
penat~.. tu je la yang dapat diungkapkan..
majlis penutup, aq & ira terpaksa balik dulu..mau pegi Stadium Proton City pulak untuk perbarisan KEJORA..huhu..

ENJOY..release stress..tu yang dapat rasa..
pesanan buat GBS & coach..thanks korang sume.. 
kami bawa semangat AT48!!
dah habis dah story GBS ni..meh chicken dance sesame..
music plezz...
ENJOY!