Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

:: Jom Share Link Kat Sini ::

AmaCam Suka x BloG ni? KaLau LiKe..KliK la ButTon LiKe Tu?

Saturday, February 12, 2011

ShaRinG iS CaRinG~

Alhamdulillah..akhirnya..dapat juga diri ni sempurnakan hajat yang dah lama tertanam..hajat apa "DERMA DARAH"..macam x percaya , lepas juga diri ni  nak derma..huhu..kenapa? x percaya eh?..macam-macam persoalan yang ditimbulkan oleh orang sekeliling..
1) aik..cukup ke berat badan tu..dalam hati .."CUKUP...~"
2) cam kerempeng je nak derma darah..hah?.."kerempeng" eh..suka hati r nak kata apa..juz senyum je.. :)


Kalau semester lepas abah x kasi..3 4 kali tanya..pujuk-pujuk..boleh la abah~boleh la..
jawapannya tetap TIDAK!..dapat soalan semula ada r..
"darah kat badan tu cukup ke nak derma?"..
"fikirkan diri lina dulu k"..
adoi....negative answer je dapat..tapi..last-last jawapan abah "tapi  t kalau dah boleh, BOLEH LA"..
YES!!YES!!..positive feedback..
senget jap..ngee~..cakap dalam hati..xpe..waiting 4 the time..erkk~betul x tu grammar dy..hehe..

10-02-2011  Khamis  13:23

# muka banyak senyum ma...baca ciri-ciri ni dulu k..

* Berumur 18 hingga 65 tahun.Berat badan melebihi 45 kilogram.


* Tahap haemoglobin sekurang-kurangnya 12.5 peratus.


* Tidak menghidap penyakit kronik.


* Tidak minum alkohol 24 jam sebelum menderma.


* Tidak mengambil ubat antibiotik, kecuali dengan kebenaran doktor.


* Tidur melebihi lima jam pada malam sebelum hari menderma.

*before pegi tu,search google la pe lagi...goggle-menggogle..dapat la baca info ni..
sekurang-kurangnya ada la pengetahuan sikit before nak pegi menderma tu..
nak baca lebih lanjut? meh klik "DERMA DARAH"..



# ok..dah cukup syarat dah dr..[senyum]
# isi form :: LINA HAMIZAH RAHMAD :: [semua penyakit : TIDAK]


# settle!!..meh timbang dulu..errkk~ 47kg..aikk!! [geyeh mata]..ayoyo..cepatnye turun..rasa baru timbang before cuti CNY  aritu 51kg..xpe..yg penting lepas..ngee~

# cek tekanan jantung kot [yang pam-pam tu] : 

DR : emm..x cukup ni..
AQ : ha!..adoi!nak sampai bape dr..
DR : lepas 80 ok!..
AQ : erkk~~toleh 65..
DR : xpe..pegi jalan-jalan dulu..minum-minum air..
AQ : huh!..jalan-jalan..ok..
DR : pasni datang balik k..x cukup zat ni..nutrient kurang..
*suara cik intan : "dy xmakan sayur dr!"
AQ : aik..ngee~ dalam hati "aishh..intan ni..cepuk kang..lupa pulak nak ikat mulut dy tadi"
[senyum  poyo]


ok..jogging?..xmo2..jejalan je..KUO-KHAR..KHAR-KUO..xtau hala tuju..ntah g mana..
g toilet je~
xtau nak g tempat mana lagi..


kalau jalan lebih-lebih..shopping pulak kang..


adeh..penat..confirm dah cukup jalan dah ni..panas! berpeluh sudah..


hope pasni tekanan ok..aik! tekanan? x cukup ke tekanan dengan  assignment yang melambak before ni..hehe..
toleh kiri kanan..wahh~~ intan sudah kena cucuk..ngee~ seram..

DR : dah minum air..dah jejalan?
AQ : dah dr..
DR : meh tangan..[pam-pam]

"89"

DR : cepat naik..mendadak..tinggi ni..tunggu jap..rehat-rehat dulu
AQ : aik..tinggi pulak da..xpe..jangan melawan..senyum je..
DR : ok dah..
AQ : [senyum..bangga~]


ok..meh baring sini..wah~~landing time..sedap ni..sedap eh?
nah amik ko!..ngee~~ kena cucuk..besarnya jarum dia..
ok..selesa dah..[pam-pam]


layu mata tetiba..cam nak tido..terasa berada di awangan..tambah-tambah kipas kuat ..
plus lagi, nurse tu ada pasang lagu "BAIK-BAIK SAYANG"
cewah!..masyuk~
agak-agak dah full..kena cabut..ouchh!!
sikit je..rest jap..


ok..dah tampal plaster.. :)
aik..bukan tampal kat pipi..kat tangan je..hehe


sedang enak menikmati kenikmatan air milo panas yang disediakan..
terasa cairan suam-suam mengalir di lengan..


aik..ape ni?
jap..cool dulu...


panik seketika...
loading~~


mak!! darah !!
ngee~~  seram ~


see..baju cedera parah..hua3..darah kuar overdose kot..
dah x pasal-pasal baju comot!
comot! :)


dalam masa yang sama..misS luQ luQ a.k.a cik intan pulak yang pitam..
ayoyo..pe sudah jadi..
last-last..dua-dua kena baring semula..
kuang-kuang..


rasa segan dengan nurse-nurse mula membelenggu diri..
walau apapun..
thanks pada nurse yang bertugas..
x pasal-pasal kena lap tangan ni yang penuh dengan darah..
tambah-tambah nurse yang tolong lapkan darah yang menjejes-jejes kat lantai tu..


terbaik la nurse..hehe
sedia berkhidmat untuk masyarakat!
ok..dah rasa ok sekarang..
puas hati..
kepuasan yang x dapat nak digambarkan..


fuh! lega..pasni confirm berat naik!..haha
*coz ada member yang kata,derma darah boleh naikkan berat badan..
dalam kepala..."yela sangat"
sumber mana?xtau la..hehe


kami pemegang blood type B!!
ok..jom balik..dah graduate da..huhu :)



Monday, February 7, 2011

meMoRi iTu kEmBaLi laGi~



Pagi yang dingin ini

Jalan itu aku selusuri

Dalam diamku berjalan

Senyumku mengulum

Memori itu kembali lagi…

Ya..Tanpa diri menduga ia datang kembali..

Menggamit segala kenangan yang telah dilalui..

Tergambar wajahmu yang lelah melayan kerenahku..

Aku akui..aku seperti menyusahkanmu..

Beg itu..ia menjadi saksi..

Berat! Ku juga harus akui itu..

Kataku.. aku pasti dapat membawanya..

Tapi.. dengan kudrat diri..

aku hanya mampu memandang lemah..

Kamu tanpa banyak kata ringan membantuku..

Dalam diam..timbunan serba salah bertandang ke benakku..

Kamu tahu..

Betapa serba salahnya aku padamu..

Dan kini..di jalan ini..sunyi..lagi sepi..

Lalu lintas tak seperti hari itu

Diriku..

Seperti terlihat detik itu..

kamu berhenti seketika..mengelap peluhmu..

“cepat berpeluh..”

itulah alasan yang kamu katakan padaku..

aku tahu..penatnya kamu ketika itu..

Itu kuakui..

Dalam langkah-langkahmu..

Tak jemu kau melayan pertanyaanku..

melayan kekusutanku waktu itu..

penatkah kamu..

Tangga itu aku daki..seperti terlihat dirimu..

Hatiku jadi rindu..rindu akan waktu itu..

Perhentian itu..

“Ya perhentian itu!!..”

“Dah ingat..”

Senyumku mengulum lagi..

Tahukah kamu..betapa gembiranya aku..

Kamu berjaya menghantar aku ke perhentian itu..

Wajahmu ku pandang dalam diam..

Terbit hiba di hatiku..

Pasti rinduku nanti bertamu lagi..

Seusai kamu menghantarku..

Lidahku kelu..bas itu yang aku naiki tanpa dirimu..

Ku biarkan ekor mataku memerhatikan langkahmu meninggalkan perhentian itu..

Dalam hatiku..berat untuk aku meninggalkanmu..

Tanpa kusedari satu titisan itu mengalir dari tubir mata ini..

Terharukah  diriku..atas pengorbanan yang kau lakukan buatku..

Hanya hati ini mampu menyatakan yang aku berterima kasih padamu..

Ungkapan yang tak terucapkan dariku buatmu..

“Baik-baik sayang..ada aku untukmu..”

Tersedar dari lamunan..apa yang ku pandang hanya bayangan tanpa figura..

Rupanya memori itu kembali lagi menggamit kerinduan yang terpelanting..

Ku akui..

Tanpa dirimu..tanpa memori waktu itu..

Pastinya tidak dapat aku sampai ke tempatku ketika ini dengan mudah dan selamatnya..
*06022011*
*Plus minus 9.00pagi*

ya!!..aku sampai dengan kekuatan yang kamu beri itu..

tatkala aku ingin mengakhiri untaianku ini..

teet teet..[bunyi mesej masuk]
From : Kamu
“**dah sampai rumah**”
06-02-2011
22:10

Alhamdulillah..lega hatiku kamu jua selamat sampai..

Di akhir untaian ini..satu ungkapan yang aku ingin nyatakan

“When I open my eyes, you are my 1st..
When I close my eyes, only you I can imagine..
I’m sorry, I can’t live without you..”
[18:33]

Hurmm..
ayat ni dicipta tulus dari hati ketika mata masih lagi liat nak dibuka..
tatkala ngantuk masih membelenggu diri ..

p/s : saya bukan budak sastera..so,ayat yang x ikut procedure tu buat do know je la ye..asal meaning dy sampai..thanks 4 reading this J