Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

:: Jom Share Link Kat Sini ::

AmaCam Suka x BloG ni? KaLau LiKe..KliK la ButTon LiKe Tu?

Saturday, February 12, 2011

ShaRinG iS CaRinG~

Alhamdulillah..akhirnya..dapat juga diri ni sempurnakan hajat yang dah lama tertanam..hajat apa "DERMA DARAH"..macam x percaya , lepas juga diri ni  nak derma..huhu..kenapa? x percaya eh?..macam-macam persoalan yang ditimbulkan oleh orang sekeliling..
1) aik..cukup ke berat badan tu..dalam hati .."CUKUP...~"
2) cam kerempeng je nak derma darah..hah?.."kerempeng" eh..suka hati r nak kata apa..juz senyum je.. :)


Kalau semester lepas abah x kasi..3 4 kali tanya..pujuk-pujuk..boleh la abah~boleh la..
jawapannya tetap TIDAK!..dapat soalan semula ada r..
"darah kat badan tu cukup ke nak derma?"..
"fikirkan diri lina dulu k"..
adoi....negative answer je dapat..tapi..last-last jawapan abah "tapi  t kalau dah boleh, BOLEH LA"..
YES!!YES!!..positive feedback..
senget jap..ngee~..cakap dalam hati..xpe..waiting 4 the time..erkk~betul x tu grammar dy..hehe..

10-02-2011  Khamis  13:23

# muka banyak senyum ma...baca ciri-ciri ni dulu k..

* Berumur 18 hingga 65 tahun.Berat badan melebihi 45 kilogram.


* Tahap haemoglobin sekurang-kurangnya 12.5 peratus.


* Tidak menghidap penyakit kronik.


* Tidak minum alkohol 24 jam sebelum menderma.


* Tidak mengambil ubat antibiotik, kecuali dengan kebenaran doktor.


* Tidur melebihi lima jam pada malam sebelum hari menderma.

*before pegi tu,search google la pe lagi...goggle-menggogle..dapat la baca info ni..
sekurang-kurangnya ada la pengetahuan sikit before nak pegi menderma tu..
nak baca lebih lanjut? meh klik "DERMA DARAH"..



# ok..dah cukup syarat dah dr..[senyum]
# isi form :: LINA HAMIZAH RAHMAD :: [semua penyakit : TIDAK]


# settle!!..meh timbang dulu..errkk~ 47kg..aikk!! [geyeh mata]..ayoyo..cepatnye turun..rasa baru timbang before cuti CNY  aritu 51kg..xpe..yg penting lepas..ngee~

# cek tekanan jantung kot [yang pam-pam tu] : 

DR : emm..x cukup ni..
AQ : ha!..adoi!nak sampai bape dr..
DR : lepas 80 ok!..
AQ : erkk~~toleh 65..
DR : xpe..pegi jalan-jalan dulu..minum-minum air..
AQ : huh!..jalan-jalan..ok..
DR : pasni datang balik k..x cukup zat ni..nutrient kurang..
*suara cik intan : "dy xmakan sayur dr!"
AQ : aik..ngee~ dalam hati "aishh..intan ni..cepuk kang..lupa pulak nak ikat mulut dy tadi"
[senyum  poyo]


ok..jogging?..xmo2..jejalan je..KUO-KHAR..KHAR-KUO..xtau hala tuju..ntah g mana..
g toilet je~
xtau nak g tempat mana lagi..


kalau jalan lebih-lebih..shopping pulak kang..


adeh..penat..confirm dah cukup jalan dah ni..panas! berpeluh sudah..


hope pasni tekanan ok..aik! tekanan? x cukup ke tekanan dengan  assignment yang melambak before ni..hehe..
toleh kiri kanan..wahh~~ intan sudah kena cucuk..ngee~ seram..

DR : dah minum air..dah jejalan?
AQ : dah dr..
DR : meh tangan..[pam-pam]

"89"

DR : cepat naik..mendadak..tinggi ni..tunggu jap..rehat-rehat dulu
AQ : aik..tinggi pulak da..xpe..jangan melawan..senyum je..
DR : ok dah..
AQ : [senyum..bangga~]


ok..meh baring sini..wah~~landing time..sedap ni..sedap eh?
nah amik ko!..ngee~~ kena cucuk..besarnya jarum dia..
ok..selesa dah..[pam-pam]


layu mata tetiba..cam nak tido..terasa berada di awangan..tambah-tambah kipas kuat ..
plus lagi, nurse tu ada pasang lagu "BAIK-BAIK SAYANG"
cewah!..masyuk~
agak-agak dah full..kena cabut..ouchh!!
sikit je..rest jap..


ok..dah tampal plaster.. :)
aik..bukan tampal kat pipi..kat tangan je..hehe


sedang enak menikmati kenikmatan air milo panas yang disediakan..
terasa cairan suam-suam mengalir di lengan..


aik..ape ni?
jap..cool dulu...


panik seketika...
loading~~


mak!! darah !!
ngee~~  seram ~


see..baju cedera parah..hua3..darah kuar overdose kot..
dah x pasal-pasal baju comot!
comot! :)


dalam masa yang sama..misS luQ luQ a.k.a cik intan pulak yang pitam..
ayoyo..pe sudah jadi..
last-last..dua-dua kena baring semula..
kuang-kuang..


rasa segan dengan nurse-nurse mula membelenggu diri..
walau apapun..
thanks pada nurse yang bertugas..
x pasal-pasal kena lap tangan ni yang penuh dengan darah..
tambah-tambah nurse yang tolong lapkan darah yang menjejes-jejes kat lantai tu..


terbaik la nurse..hehe
sedia berkhidmat untuk masyarakat!
ok..dah rasa ok sekarang..
puas hati..
kepuasan yang x dapat nak digambarkan..


fuh! lega..pasni confirm berat naik!..haha
*coz ada member yang kata,derma darah boleh naikkan berat badan..
dalam kepala..."yela sangat"
sumber mana?xtau la..hehe


kami pemegang blood type B!!
ok..jom balik..dah graduate da..huhu :)



Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment