Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

:: Jom Share Link Kat Sini ::

AmaCam Suka x BloG ni? KaLau LiKe..KliK la ButTon LiKe Tu?

Saturday, September 24, 2011

Letak Facebook Comment Box

Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera semua...

Updated blog lagi meh...Kali ni dengan penuh rasa rendah diri mengumumkan bahawa diri dah berjaya memasang facebook comment box..Banyak kali dah cuba cari tutorial macam mana  nak pasang facebook comment box dalam blog ni , masih tak jumpa2.. Tapi alhamdulillah.. Berkat suka sangat menggali kat Pakcik Google ni.. Akhirnya.. Jumpa juga blog "Dunia Seorang Remaja" yang sudi berkongsi tutorial cara-cara nak pasang facebook comment box dalam blog ni.. Berminat nak tau lebih lanjut? Meh klik sini ==> "Tutorial Letak FB Comment Box Dalam Blog"..

^
Kalau nak tau..ni la hasilnya..Ni comment box FB..Komen yang dibuat melalui facebook..0 lagi komennya..

^
Kalau yang ni pula..comment box Blog..Komen daripada Blogger.. :)

Cuba tengok gambar kat bawah ni..
V



Okey? Xpaham apa yang ditunjuk sebenarnya? Untuk pengetahuan, kotak yang warna biru tu menunjukkan paparan kotak komen tu x aktif , yang kotak coklat tu pulak kotak komen yang aktif..  Hanya untuk bezakan je..Tak ada apa-apa sebenarnya.. Warna background boleh ditentukan atas pilihan sendiri.. Juz tukar kod warna je.. :)

Okey..dah tengok hasilnya..Puas hati dah dapat pasang..

^
ucapan terima kasih buat pemilik blog yang buat tutorial ni..

Okey..Finish..Nampaknya jam menunjukkan 3.17 pagi sudah.. Esok ada kelas lagi.. Nak pipe down dulu.. Peace ^_^ v

p/s :  warna background tu macam x bape comel rasanya..huk3..t ada masa nak comel2kan lagi.. :)

2 comments:

  1. wah...tuto yg sangat berguna utk blogger! tumpang tinggal link disini, mana tau nak join sekali ke...


    http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

    ReplyDelete
  2. @Santri T.P.I.N.I : camni boleh dikira tuto ke?sekadar berkongsi mana saya dapat pada blogger lain..:)papepun.thanks singgah :)

    ReplyDelete